Längesen

Hejsan!
Jag har inte glömt bort er kära blogg läsare, jag har bara inte haft lust och ork att blogga. Det är mycket som hänt, tråkiga saker som bra saker!

Gulan är på prov i Bollnäs i en månad, shutterfly ska säljas men ingen intresserad. Jag letar stor häst. Om inte shutterfly säljs ska hon betäckas. Våran stora häst nera ska betäckas i sommar. Så håller på kollar lite på hingst till dom två, finns många fina hingstar!!

Jag uppdaterat mer senare!

Älskade ponny hjärta <3

Idag tog jag sista rid turen på gulan, skrittade med Amanda och Bibbi runt gnarp. Väldigt mysigt! Skrittade på lång tygel och slappt. Var väldigt skönt.

Kommer sakna min bebis så otroligt mycket, mitt älskade ponny hjärta! Någon jag kommet sakna oerhört mycket faktiskt, gulan har varit allt ljust i mitt mörka liv, han har gjort mina sura dagar glada. Han har funnits där och alltid ställt upp. Ja han är helt enkelt finaste ponnyn i hela vida världen! Får gråten i halsen så fort jag tänker på honom! Åh min fina ponny, vi har delat massor av fina minnen nu i två år!

Rockeye blue, jag älskar dig nu och föralltid!!! Min fina älskling!

Solen skiner och plus grader

Hej! Vilken vacker dag det är idag, solen skiner och det är plus grader. Så otroligt härligt att sitta ute och bara sitta och njuta. Tänkte strax gå ut i stallet och mocka, sen tänkte jag ta in fly och göra något med henne.

Ska rida ponny gul en sista gång med amanda idag. För i morgon åket vi med honom.

Sent inlägg

Sitter och ser på tv nu klockan 23, ska se klart nyheterna sen lägger jag mig å sover med min älskade son och pojkvän! Tittat på revenge klockan 21, sjukt bra serie som jag följer varje torsdag på trean!

Idag har det varit en lång dag. Mycket som hänt och fixat. Besiktningen av gulan gick jätte bra. Han gick igenom utan anmärkning. Super bra! Så på lördag brassar vi ner till Bollnäs och lämnar gulan där, ska vara på prov ett tag. Men tror han passar utmärkt där och så! I morgon ska jag ta mig en sista ridtur på min favorit ponny.

Nä nu ska jag ta och lägga mig i sängen. Både jag och bebis är trött.

Godnatt

Hos syster sara

sitter hos min syster i gnarp nu och håller på att vänta in distrikts veterinären som ska besikta gulan och som ska kika på serenity. Har precis fikat klart och nu gick sara iväg med hennes bebis som ska somna om en stund i vagnen. Jag passar då Dino en stund som springer omkring och leker och busar. Är väldigt pirrig över veterinär besiktningen, hoppas allt går bra!

Billy & smak portioner.

Hej. Idag tog Billys första gröt paket slut, så kom och tänka på att jag kunde skriva ut vad han äter!

När han var 3 & 1/2 månad så köpte jag ett paket gröt, med vanlig smak. Sen en burk mango pure. Började med lite gröt första gången och ökade sen mer och mer. Han fick även smaka lite potatis då och då, han tyckte det var mumsigt.

När han var 4 månader ökade jag på gröten ytterliga lite till och så. Sen började han äta potatis, morot, mango, plommon, blåbär, frukt dryck, palsternacka.

När han blev 4 & 1/2 månad fick han börja med en hel portion gröt, alltså en hel deciliter, till det fick han aprikos pure med päron och frukt dryck. Till middag äter han en burk med potatis och morot eller palstetnacka och morot. Han gillar allt med morot. Brukar även mosa bananer att ge honom!

Nu när han alltså 5 månader, blev det den 12 februari. Stor pojke! Snart ska det inhandlas välling och börja ge honom det. Men väntar tills han är 5 & 1/2 månad och lite till.

Så Billy äter!
* aprikos och päron
* mango pure
* katrinplommon om han är hård i magen.
* blåbär om han är lös i magen
* morot
* mosad banan
* potatis och morot
* palsternacka och morot
* frukt dryck till måltiderna.
* kalops


Ja det var nog allt! Hejsvejs.

5 MÅNADER!

Idag klockan 17.51 blir min go pojke Billy 5 hela månader. Gud vad tiden går fort. Kan inte föreställa mig smärtan idag som jag hade för fem månader sen när han skulle ut. Men det var verkligen underbart att få sin bebis på bröstet och se att kan fått en sån frisk och fin son!

Nä nu kallar bebis, blöjan måste bytas... Luktar nummer två i hela köket! :)

Vilodag!

Jag ångrade mig, flisan och gulan får en välförtjänt vilodag istället, hade ingen barnvakt heller och tycker inte om att rida när det är mörkt. Ibland är det mysigt, men kan man rida när det är ljust så gör jag hellre det. Tänker extra mycket på min lilla bebis gul, snart kommer vi skiljas åt! Men har haft det oerhört roligt nu i två år när jag ridit han nästan varje dag och tränat och tävlat. Även haft han här hemma på gården, två år. Han föddes också här. Men flyttade ner på gnarp som bebis. Följde med när min syster flytta eftersom hon äger han. Men sen när jag skulle börja rida han när han blev fyra fick han flytta hit! Han har även en jätte fin avkomma som heter hurricane. Ser ut som gulan fast mycket större. Kommer sakna gul!

I morgon ska jag rida båda ponnyerna, jobba igenom dom riktigt och så! Ja det var nog allt för idag, hejdå!

Plus grader ute

God morgon!
Idag är det plus grader ute, solen skiner och värmet samtidigt. Nästan ingen blåst! Helt underbart ridväder! Ska nog rida en häst idag bara tror jag, blir nog den gula ponnyn då. Ska jobba igenom honom idag igen hade jag tänkt. Blev ju inte så mycket sånt igår. Men ska göra det idag istället. Känns oerhört ledsamt att det är mindre än en vecka innan gulan flyttar! Buhu min fina bebis älsklings ponny, men han får det bra iallafall! Ska snart gå ut i stallet och mocka, fixa där osv. Kanske till och med sätter mig ute i solen ett tag.

I morse vaknade jag och Billy halv nio, fixade frukost gröt och så till han, medans Jimmy fixade frukost till oss! Sen kikade vi på trassel. Bra film!

Nyss satt jag och nörda play station 2, skit kul! Spelade GTA vice city. Ska in på tradera och inhandla nå mer spel tror jag. Nu ska jag dra. Hejdå!

Stallet hela dagen!

Hejsan hoppsan!
Kommit in ifrån stallet för en stund sen, började med att rida fina gul, gick jätte bra! Med oss på släp hade vi pochahontas. Vi red upp till öran och vände. Travade och galopperade, ökade på en rak sträcka, gul bocka och pochahontas bocka. Dom tyckte det var jätte roligt att ha varandra som sällskap!
Red även flisan med mamma o copra. Red upp och ner för en fin skogs väg skrittade endast. Övade på lite halter med flisan då hon ville iväg hela tiden. Red henne idag på ett vanligt d-bett.

Denna vecka ska det planeras mycket och försöka få så mycket tid med gul!
Veterinär besiktning och hovslagaren ska ringas, lördag den 18 far vi! Hoppas han går igenom besiktning. Men det tror jag. Inge fel på prins charmör! Kommer bli ledsamt och tråkigt att han behöver flytta, men han kommer få det super där! Massor av häst kompisar!

Nu ska jag fixa håret sen ge baby lite potatis och morot och lite saft. Mums!

Åker iväg till Jimmy sen och äter middag. Ha det bra allihopa!

Morgon mys!

Sitter och myser med Billy nu såhär på morgonen, han har nyss ätit gröt och pure. Samt druckit saft. Tycker det är jätte gott.

Idag ska jag rida båda ponnyerna, gulan och flisan. Ska bli otroligt roligt att få komma ut med bägge. Det behövs verkligen för bådas skull. Blir rida igenom bägge i formen och känna på dom i alla gångarter och så.

Börjar närma sig, sakta med säkert, vad som helst kan hända innan dess!

Underbar barn ponny!

Ja nu ska jag ta och berätta lite om pochahontas!

Hon är ett sto på drygt 1 meter i mankhöjd. Född 07, alltså 5 år! Hon är riden och körd. Hon kan köras i rockard och även haft hundpulka bakom sig, snäll att köra själv och tillsammans med andra hästar. Snäll i hagen, snäll att verka, står snällt i stallet. Vill nu komma till ett nytt hem där hon får daglig utvistelse med häst kompisar. Funkar även bra som sällskaps ponny om man letar efter det, och är även en bra barn ponny om man har barn som vill rida!
Låter detta intressant? Tveka inte på att kommentera!

Glad och sprallig ponny? - javisst!

Hellu alla glada människor!
Idag mockade jag och fixade klart stallet här hemma först innan jag åkte ner på
Gnarp till favoriten! Först när jag kom till stallet så möttes jag av en glad pochahontas inne i stallet. Gav henne vatten då hon höll på förstöra hinken. Pussade lite på henne och klappade henne. Fin flicka! Sen gick jag till guls hage och ropade på han, då kom han springande i full fart och gnäggade till mig, blev rörd när han var så himla gullig! Gjorde nå luftsprång i hagen så han höll på ramla, Habib hans kompis sprang också och busade! Tog in gul, borsta och myste, kliade han vid öronen som han gillar och sen tog jag på han utrustningen. Pussade även på sötnosen då han var extra söt idag. Nu till hur ridturen var!

Skrittade först en bra bit, jobbade lite i form. Red med Evelina och mackan idag! Sen travade vi, gulan fick eld i baken och bockade jätte högt en gång! Travade på bra och i fin form. Sen provade vi galopp och då gick det fort, gul bocka,bocka och åter igen bocka, hade svårt att hålla mig kvar. Sen sys i han iväg igen. Sen sakta vi av till trav och då jobbade jag gul igen. Sen sakta vi av till skritt och skrittade en bra bit, gul var pigg och sprallig, trippade hela tiden och var rädd för allt han såg. Men det var kul att rida. I morgon blir det en tur med Evelina igen, kanske samma väg? Eller upp mot öran kanske. Där finns nå små hinder man kan skutta över. Måste ta en lång galopp med gul och jobba han. För han bockar väldigt mycket och blir springig och drar iväg. Pigg och busig ponny!

Han drack även två hinkar med vatten när vi kom tillbaka och så gav jag han lunch ute!!

Nu ska jag ut och hämta bebis. Snart sovit 4 timmar och 30 minuter.
Hejdå!

God morgon!

Vaknade klockan kvart över nio, Billy vaknade också bredvid mig med ett vackert leende och skratt! Mormor tvättade och tog på han kläder när jag fikade lite frukost, sen fick Billy gröt och pure till frukost samt saft. Han tycker det är gott och klarar sig länge på gröten. Men han får ändå äta lite tutte innan han går ut till vagnen och lägger sig!

När jag lagt Billy i vagnen och när han somnat åker jag ner till min fina gul och rider honom lite. Tänkte rida igenom honom i alla gångarter. Samt jobba mycket med formen. Kanske rida lite med graman? Då han blir stadigare. Hoppas han sköter sig idag. Men om han busar är det också jätte roligt!

Nä nu ska jag umgås med sonen innan jag ska till min bebis gul!

Tips till häst älskare!

Häromdagen när jag var i stallet så frös jag så himla mycket fötterna, så jag kom och tänka på att jag har massor av gamla lurv som man sätter på grimman över. Så klippte av 4 stycken i små bitar och satte på stig bygeln! Det funkar faktiskt jätte bra och man blir inte kall som man blir annars.

Jag vet att det finns plast stigbyglar men jag tycker inte dom är så bra, för jag vill ha säkerhets stigbyglar när jag rider så då är det enklare att sätta lurv på sidorna! Billigt och bra!

Ponny bebisarna!

Hej!
Idag red jag ut på flisan med mamma och copra. Vi jobbade dom inget alls, lät dom endast vara häst idag. Travade ganska mycket och galopperade ganska mycket också. Det var så fruktansvärt fint väder idag, härlig temperatur och mysigt när solen lyste! Fixat klart allt i stallet, nu har jag nyss fikat två toast med mammi!

Idag lät jag gulan vila, han förtjänade det efter gårdagens ridpass. Han var så himla busig och hade svårt att hålla fötterna på marken då han tyckte det var kul att få springa! I morgon tänkte jag rida han iallafall, tänkte rida igenom han riktigt i alla gångarter och arbeta han samma sväng som igår!

Svar till Emma på fotoryttaren-
Jo gulan är till salu för att min syster som äger han håller på med shettis uppfödning och jag är 19 i sommar och får inte tävla ponny mer. Bara i ungs häst klasser men det blir tråkigt i längden. Så då säljer vi honom för att han ska komma till en ryttare/bra ridskola som kan fortsätta att utbilda honom. Han behöver en bestämd ryttare då han kan sticka och bocka och sånt. Han är ju bara bebis (6år) så han behöver ju någon som kan med han också. Så han är till salu för att komma vidare och sånt!

Mailade med ett ställe i morse igen, blir att vi ringer den 19onde på kvällen och så kanske blir det skjuts dit på morgonen den 20onde. Hoppas!

Nu ska jag ut och ta in min älskade son för han ligger ute i vagnen och sover och det börjar bli kallt ute nu!

Hejdå!

Gulis ♥

Ja som rubriken lyder, idag har jag varit nere på gnarp och ridit mitt gula ponny hjärta! Jag tänkte skriva om dagens ridpass på den busiga lilla ponnyn!

Vi började i skritt, gjorde halt och gick iväg, lyssnade jätte bra. Började söka sig neråt i formen och slappna av, så jobba lite lång och låg. Sen flyttade vi skänkelvikningar ifrån ena väg kanten till den andra, sen gjorde vi lite öppna och även provade vi med sluta, gick faktiskt förvånadsvärt bra!
I traven så jobbade jag även där med avsaktningar, så han skulle komma igång och lyssna på min skänkel, gick riktigt bra. Skänkelvikning även här i traven jobbade vi med. Sen gjorde vi småsmå serpentiner också. Men nu till galoppen, ja vad ska jag säga, från 0-100 på en sekund, han stack iväg i världens fart, bockade och hoppade omkring som aldrig förr. Så det var riktigt nära att jag höll på åka i backen flera gånger. Då blev jag envis mot han, han hade ju gått så bra innan och sen bara stack iväg sådär. Så vi fatta galopp igen och samma sak hände igen, han bralla iväg och bockade. Som tur var kom en uppförs backe så jag kunde rida ihop han och han vart riktigt fin i formen, började lyssna på mina rörelser, när jag spände magen sakta han av till ett lugnt tempo och sen jobbade han riktigt bra i formen, mjuk och följsam! Sen travade vi en bit och då fick han vara lite som han ville med formen så jag jobba bara med att han skulle vara lugn, och tog en liten galopp igen på slutet och då var han riktigt fin! Kändes så kul att rida han när han var så fin, så den här dagen kommer stanna kvar förevigt! 

För han är ju trottsallt bara en bebis och då får man busa! Så ska försöka rida igen i morgon och då ska vi jobba samma sväng så han får arbeta! Behöver få bort lite mage tycker jag! 

HOPPAS!

Fick ett glatt mail i morse, så hoppas bara det går snabbt till den 17 feb.. Det kommer bli så bra det här så!

Fundering?

Jag har en massa funderingar...

Jag skulle vilja klippa mig, men vet inte hur? Jag skulle vilja färga håret, men hur? Jag skulle vilja skapa en ny stil, nya kläder, men vart hittar man billiga snygga kläder?

Det jag vill mest är att hitta en frisyr jag passar i och klippa mig, färga håret.

Några förslag?

Gulis & vitis ❤

Hejsan alla blogg läsare!
Nu var det ett tag sen jag var här och bloggade nu igen, inte lätt att blogga varje dag när man har världens finaste ponnyer och bebis att lägga tiden på.

Gulan: han har inte ridits så mycket på sistone då jag gett han lite vila för att han är ju en ung häst, men nu sätter hård träningen igång igen. Han ska jobba mycket dressyr och lyssna på mina rörelser. Ibland blir han bara så pigg satt han sticker iväg och bockar för att han vill busa istället för att jobba, men ibland är han finaste ponnyn att jobba också. Han lyssnar otroligt bra och är jätte kul. Ikväll blir det ute ritt i mörkret iallafall med Amanda och Habbe, ska bli kul! Vi får se hur vi rider. Men ska ridas i alla gångarter iallafall och jobbas lite i formen hade jag tänkt mig.

Shutterfly fick ha med sig Valle på släp idag när vi red. Det var jätte kul tyckte bägge två. Jobbade lite i trav o galopp. Försöker att få flisan mycket avslappnad och inte springig.

Billy ligger i vagnen och sover sen klockan tolv. Ska snart gå ut och väcka Lill killen så han får komma in och äta lite god potatis och pure.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2788846/images/2012/pic_188249839.jpg" class="image">

Iskallt

Hua vad det är kallt ute, minus 20 grader, blir ingen ridning idag heller. Tror inte hästen ens vill ut i det här vädret. Ponny vit och ponny gul får en välförtjänt vila. Hoppas på varmare grader så man kan få igång träningen med gulan igen, han behövs jobbas i alla gångarter & även mycket med formen! Flisan där emot behöver mycket avslappnad träning, ridas lång och låg och kunna vara kvar i samma lugna tempo!

Var även samma familj och prova gulan igår som prova flisan för ett tag sen, sara sa att det hade gått bra. Men dom provade bara en liten bit eftersom det var så kallt. Hoppas dom kommer och provar en gång till i rid huset också! Så dom provar hans gångarter och prövar även att hoppa lite.

Är även ett till ställe som är intresserad av gulan också. Men det är ett litet udda ämne än så länge, då dom ska ha möte där osv snart så får dom se hur det blir. Men det verkar vara bra där, han får hoppa terräng som han tycker är super kul. Och massor av häst kompisar och så. Så tror det skulle vara kanon om han fick en chans där. Även jag är medlem där och tränar för deras tränare!

Nu tillbaka till verkligheten, Billy har ätit gröt och druckit lite vatten till frukost. Ska snart gå och lägga han inne i sängen då han inte ska sova ute i det kalla vädret! I natt som han ifrån 23.30 till 08.30 utan att vakna! Stolt över bebis hjärtat mitt!!

Hej svejs

Minus grader

Fy bubblan vad kallt det är ute idag, om det är över -12 grader lägger jag inte Billy i vagnen ute. Så idag har han fått sovit inne en stund och sen i bilen när vi åkte till kliniken med nera för att undersöka nera! Fick besök av Teresia och Johanna idag, mycket trevligt! Billy har även ätit en portion gröt när vi kom hem ifrån hudik. Han tycker om gröt. Men igår när han fick potatis och broccoli så var det inte så gott, fick en gnällig pojke som inte ville äta. Så jag ammade han istället. Han har även nu i två nätter sovit otroligt bra, bara vaknat 1 gång för att äta. Lägger oss mellan 23-00 och han vaknar mellan 04-07 på morgonen för att äta och sen somnar om. Så hoppas det håller i sig och går åt rätt håll så han fortsätter såhär. Så det inte blir som förut.

Igår fastnade även flisan med ena foten i hagen, klump ponny! Så klippte av tråden och tänkte fixa det idag. Men tro på fan så hittade lilla frätet den utgången och smet och var och trampa runt hos grannen och i en liten skog. Så flisan var lite orolig då hon var själv i hagen. Så gick ut och laga de och stoppa in frätet i hagen igen.

Nu snart är det dags för mat, och efter det åker vi till mormor och firar henne på hennes födelsedag!

Jag älskar min son så otroligt mycket, han är värdens finaste son och hur fantastisk som helst.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2788846/images/2012/pic_187589416.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2788846/images/2012/pic_187589434.jpg" class="image">

Mobil inlägg...

Passar på att skriva ett inlägg, idag har hovslagaren varit hos oss och skott hästarna. Jag och han diskuterade lite kring flisan och kom fram till vad som kunde vara fel på henne. Men hur man åtgärdar det var en annan femma, så ska ta och spekulera en hel del kring sånt och så kanske man kommer under fund med något speciellt. Jag hoppas iallafall att det kanske är en lösning och hon blir bättre!

Nu ska jag gå ut och ta in hästarna, är sånt hemskt snö väder ute så dom vill nog ta och komma in i värmen! Billy ligger på golvet och leker, rullar runt osv. Jätte roligt att min och Jimmys otroliga fina son gör framsteg varje dag. I morse åt han en el portion gröt. Det tyckte han var super gott. Hej svejs!

RSS 2.0